IBM Watson -laboratorio Columbian yliopistossa

Source: http://www.columbia.edu/cu/computinghistory/watsonlab.html

IBM Watson Lab #1: 612 West 116th Street

1945-1970.

IBM Watson Lab #2: 612 West 115th Street

1953-1970.

IBM perusti Watson Scientific Computing -laboratorion Columbian yliopistoon 6. helmikuuta 1945 toisen maailmansodan viimeisinä kuukausina tarjotakseen ensin laskentapalveluja liittoutuneille ja sitten edistääkseen tieteellisen laskennan tasoa kaikkialla maailmassa. Sen tarina on kerrottu The IBM Watson Laboratory at Columbia University: A History , kirjoittaja Jean Ford Brennan, IBM, Armonk NY (1971), ja Columbia University Computing History -sivustolla, jonka alasivu tämä on, sekä Herbissä . Groschin kirja, COMPUTER .

Watson Labin perustaja ja johtaja oli Columbia Astronomy -professori Wallace Eckert , joka oli aiemmin perustanut maailman ensimmäisen tieteellisen laskentalaboratorion Pupin Halliin ja toiminut sitä 1930-luvulla ja toiminut sodan aikana Yhdysvaltain merivoimien observatorion merialmanakkatoimiston johtajana. Watson Lab oli Columbian yliopiston laitos, joka järjesti akateemisia kursseja ja sponsoroi väitöskirjoja. Watson Labin henkilökunta piti Columbian tiedekunnan tapaamisia, ja Watson Lab tarjosi Columbian tutkijoille pääsyn tietokoneisiin ja koulutusta niistä ennen kuin Columbialla oli omia tietokoneita. Ensimmäiset tietokonekurssit pitivät täällä ja kampuksella Watson Labin tutkijoiden toimesta.

Useita historiallisia tietokoneita suunniteltiin ja/tai rakennettiin Watson Labissa, mukaan lukien SSEC (1948, luultavasti maailman ensimmäinen todellinen tietokone); NORC (1954, ensimmäinen supertietokone); ja IBM 610 (1956, ensimmäinen henkilökohtainen tietokone). Eckert käytti SSEC:tä suorittaakseen kuun kiertoradan laskelmia, jotka ohjasivat Apollon kuutehtäviä . Watson Labissa tehtiin myös paljon muuta tieteellistä työtä, erityisesti fysiikassa, molekyylikemiassa ja termodynamiikassa.

Vuonna 1970 IBM siirsi Watson-laboratorionsa Yorktown Heightsiin , New Yorkiin, ja jätti kaksi "612"-rakennusta Columbiaan. 116th Street -rakennus on nyt Casa Hispanica, ja 115th Street -rakennus on ollut kokonaan tai osittain Columbia Computer Centerin käytössä monissa inkarnaatioissa, nimenmuutoksissa ja uudelleenjärjestelyissä vuodesta 1970 lähtien.

Katso myös: Watson Lab Gallery (1945-59)